СОЛАРИУМА УКРЕПВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА

СОЛАРИУМА УКРЕПВА ИМУННАТА НИ СИСТЕМА

Естественото слънце и сесиите в солариум ни осигуряват жизненост и активират производството на витамин Д в тялото ни, за да ни направят устойчиви на болести и да укрепят имунната ни система.
Основен източник на жизненоважния хормон витамин Д (и други компоненти, необходими за добро здраве) е УВ лъчението от умерено излагане на слънце или солариум. Слънчевата ултравиолетова радиация, която достига до повърхността на Земята, варира в зависимост от географското положение, времето на деня и сезона. Около 95% са по-дългите дължини на вълната УВ-A, като останалите 5% са УВ-Б. Само при поглъщането на УВ-Б светлина от кожата, започва химичен процес, в който се произвежда витамин Д. УВ-Б компонента, се намира както в спектъра на естествената слънчева светлина, така и в спектъра на съвременните лампи за солариум.
За много хора съвременната солариумна технология се превърна в популярна опция на слънчевата светлина, тъй като дозировката на УВ светлината може да се определи много точно. Така солариума представлява идеално допълнение към естественото слънце. За разлика от слънчевите бани, продължителността на сесиите в солариум могат да бъдат контролирана точно и по този начин да се определи идеалната дозировка за всеки отделен тип кожа. Това помага да се избегне прекомерното и евентуално опасно излагане на слънце. Персоналът в соларните студия е обучен за това и може да ви препоръча индивидуален график по отношение на продължителността и интензивността на сеансите, съобразен с вашия тип кожа. Правилната доза, съобразена с типа кожа, е от решаващо значение за постигане на оптимални резултати от действието на слънцето или солариума.
Друго предимство на солариума е, че може да се използва по всяко време независимо от годишния сезон или времето на деня. Винаги можете да посетите солариум за да придобиете тен и да набавите жизненоважният витамин Д. Може да го направите дори преди или след дълъг работен ден, когато слънчевата светлина навън е твърде слаба или изобщо не е налична.
Изследвания и клинични проучвания установяват, че витамин Д укрепва имунната система и намаля риска от респираторни инфекции, причинени от грип или COVID-19, чрез няколко различни механизма.
Освен тези имунорегулаторни функции, витамин Д играе съществена роля за здравето на човека, особено за здравето на костите, като предотвратява остеопорозата, а също така предотвратява редица ракови заболявания като рак на простатата, панкреаса и гърдата, както и автоимунни заболявания като множествена склероза и диабет
Медиите често посочват рисковете от слънчевата светлина и солариумите за развитието на рак на кожата. Но от друга страна, рисковете от недостиг на витамин Д поради липса на слънчева светлина не бива да се подценяват. Затова използвайте положителния ефект на солариума отговорно и според вашия тип кожа. Попитайте персонала във вашето соларно студио за съвет!
Добре дозираното отговорно излагане на слънце и солариум, което е необходимо за достатъчно снабдяване с витамин Д, не води до повишен риск от рак на кожата.
Слънчевата светлина е източникът на живот на земята. Връзката между хората и слънцето е от основно значение. Текущите дискусии за ползата от слънцето и витамин Д ни напомнят, че всеки човек трябва да развива тази връзка активно и съзнателно.

Източници: European Sunlight Association a.s.b.l.; Boulevard Saint-Michel 65; 1040 Brussels – Belgium

Верига соларни студия SolarPower
СОФИЯ
ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ


София, бул. Патриарх Евтимий 16

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ЦЕНТЪР


София, ул. Света София 8, до Pulse Fitness Downtown

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA MLADOST


София, ул. Околовръстен път 251а, във фитнес Pulse Fitness & Spa Mladost

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA BULGARIA


София, бул. България 132, във фитнес Pulse Fitness & Spa Bulgaria

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
БОРОВО


София, бул. България 60A

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТУДЕНТСКИ ГРАД


София, ул. 8-ми Декември 35, срещу бл. 22

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТРЕЛБИЩЕ


София, ул. Тулча 43

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
КРАСНА ПОЛЯНА


София, бул. Н. Мушанов, бл.31

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ДРУЖБА 1


София, Дружба 1, Пазара, павилион 60

тел: 0886 602 954
СОФИЯ
МЛАДОСТ 1


София, бул. Ал. Малинов 30, ТЦ Лилиан, ет. 2

тел: 0884 011 266
ПЛОВДИВ
КАМЕНИЦА 1


Пловдив, бул. Хр. Ботев 101

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
ТРАКИЯ


Пловдив, бул. Освобождение, бл. 203

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
PULSE FITNESS & SPA PLOVDIV


Пловдив, ул. Ц. Дюстабанов 63, във фитнес Pulse Fitness & Spa Plovdiv

тел: 0886 478 440


С П О Д Е Л И

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ