Колариум–често задавани въпроси-Част 3

Колариум–често задавани въпроси-Част 3

Как да подготвя кожата си преди употреба на колариум?

Не е необходима никаква специална подготовка. Просто почистете кожата си добре предварително, като премахнете грима и козметиката. Добре е да нанесете някой от специалните продукти за колариум, които допълват и подсилват ефекта от процедурите.

Препоръчва ли се комбиниране на колариум с други козметични продукти?

Да, но трябва да са подходящи за колариум. Докато обикновените козметични продукти третират главно повърхността на кожата, колариумът благодарение на светлината от колагеновите лампи регенерира кожната тъкан от вътрешната страна. Така колариумът спомага за по-доброто усвояването на козметичните продукти от кожата, като по този начин ги прави особено ефективни. Това означава, че чрез комбиниране на колариум с други подходящи козметични продукти могат да се постигнат особено впечатляващи резултати.

Мога ли да използвам слънцезащитна козметика или дневни кремове и лосиони за тяло при процедури в колариум? Дали те ще намалят ефекта от коларните процедури?

За постигане на оптимален ефект, трябва да премахнете грима и козметиката преди да използвате колариум. Някой козметични продукти могат да съдържат съставки, които да предизвикат светлочувствителни реакции. Слънцезащитни продукти също не трябва да се използват. Има специални продукти за колариум, които допълват и подсилват ефекта от процедурите. Използването на нормалния дневен крем / лосион за тяло след коларна процедура не е необходимо, но няма да има негативен ефект върху резултатите.

Някои козметични продукти съдържат съставки, които могат да намалят ефекта от коларните процедури. Например силиконовите масла блокират порите и пречат за дишането на кожата или парабените които действат като хормони и променят кожните реакции. Така използването на такива продукти може да намали ефекта от колариума.

Ще добия ли тен при използване на “чист” колариум?

Не няма. Колагеновите лампи на колариума не излъчват УВА или УВБ лъчи и затова при използване на “чист” колариум не може да добиете тен.

Има ли смисъл да се използва комбиниран вариант на колариум и солариум?

Различните светлинни спектри имат различни ефекти върху кожата и тялото. Колариумът подобрява снабдяването на кислород до кожата ни и стимулира фибробластите за подмладяване на кожата. Солариумът е средство за придобиване на привлекателен тен, като в допълнение подобрява свойствата на кръвообращението и стимулира естественото производство на организма от витамин Д. За най-добро възстановяване на кожата трябва да се използва “чистия” колариум, а не комбинирания вариант с УВ лампи.

Комбинираният вариант (със светлинни спектри на колариум и солариум) свежда до минимум нежеланите странични ефекти на солариума, като например изсушаването на кожата. Но за сметка на това добиването на тен става по-трудно поради по-малкия брой УВ лампи.

Как се отразява колариумът на скоро направени татуировки, пиърсинг или пилинг?

Терапията с червена светлина се използва в медицината за лекуване на рани. Но за да се елиминира напълно всякакъв риск от инфекция, ако имате отворени рани, нови или възпалени татуировки, пиърсинг и т.н. трябва да изчакате, докато зараснат напълно.

Деликатен пилинг преди колариум осигурява идеалното допълнение, тъй като подобрява проникването коларните лъчи в кожата.

Имам татуировка. Мога ли да използвам колариум?

Да можете. Няма нищо, от което да се притеснявате. Тъй като колариумът генерира светлинна енергия, която никога не е по-силна от естествената слънчева светлина, нежелани странични ефекти като избледняване на татуировки са много малко вероятни. Въпреки това, ако се появят някакви симптоми, които биха могли да показват несъвместимост, спрете да използвате колариум. Ако все пак имате някакви притеснения относно използването на колариум, консултирайте се с Вашия лекар или друг медицински специалист.

Мога ли да използвам колариум след или по време на трайно обезкосмяване?

Трайното обезкосмяване (като например лазерна епилация) се извършва с помощта на светлинна енергия под формата на силни лъчи. Това дразни кожата и предизвиква промяна в нейната светлинна поносимост. От съображения за безопасност, най-малко 48 часа преди и най-малко 48 часа след такъв вид епилация не трябва да се използва колариум.

Как влияе колариумът на изкуствените нокти?

Няма проблем с тях. Но тъй като колариумът стимулира растежа на ноктите може да почувствате малко дискомфорт.

Мога ли да ползвам колариум преди или след тренировка?

Да можете. Дори има индикации, че използването на колариум преди и след тренировка е от полза (разхлабване на мускулите, намаляване на мускулната треска, подобряване на кръвообращението и др.)

Какво се случва с белезите и пигментните петна при използване на колариум?

В много случай се забелязва подобрение след използването на колариум. При пигментните петна се забелязва изсветляване

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ