Колариум–често задавани въпроси-Част 1

Колариум–често задавани въпроси-Част 1

Какво е колариум?

Колариумът е апарат, които прилича на солариум, но вместо ултравиолетови лъчи, излъчва светлина в червено-розовия спектър и по специално лъчи с честота 633нм. Тези лъчи стимулират организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан и по този начин спомагат за естественото подмладяване на кожата.

Има ли визуална разлика между солариум и колариум?

В повечето случай няма никаква визуална разлика между солариум и колариум. Единствената видима разлика е, че лампите на солариума излъчват синя светлина, а тези на колариума розова.

Безопасен ли е колариумът?

Използването на колариума е един от малкото методи, които нежно и безвредно намаляват признаците на стареене. Нещо повече процедурата в колариума е приятна и релаксираща за разлика от други анти-стареене процедури, които разчитат например на инжекции като средство за подмяна на колагена.

Какви са причините за стареенето на кожата?

Множество генетични фактори както и начинът ни на живот  водят до стареене на кожата. Процеса на стареене започва в средата на 20 – те години на живота ни. Продукцията на колаген в дермата намалява, еластина, субстанцията осигуряваща еластичността на кожата, също намалява. Тъй като колагенът е основният “пълнител” в съединителната тъкан, кожата губи стегнатост. Намалената клетъчна регенерация също води до загуба на влага и еластичност, което в крайна сметка води до образуването на бръчки.

Как се възстановява кожата чрез коларната терапия?

Колариумът излъчва светлина в специални диапазони на ефективност, като по този начин стимулира естественото подмладяване на кожата. Светлината от колариума се абсорбира от кожните клетки (фибробласти), където стимулира организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан. Малките бръчки намаляват, а кожата става видимо по-стегната и по-гладка.

Какво е колаген?

Колагенът е един от най-важните белтъци в тялото ни. Той е основният градивен елемент на съединителната тъкан и се намира не само в кожата, но също така и в сухожилията, ставите, ставните връзки, костите, стените на кръвоносните съдове и дори в роговицата на окото. Тъй като колагенът определя здравината на съединителната тъкан, той е наречен "пълнител" на организма. Достатъчното съдържание на колаген е основна предпоставка за здравия вид на кожата ни и цялото ни тяло. Но колагенът също така е жизнено важен за здравето на костите, сухожилията, ставите, ставните връзки и т.н.

Какво е еластин?

Еластинът е белтък и е част от съединителната тъкан. Еластинът има способност за разтягане и връщане към първоначалната си дължина и така той придава на кожата еластичност. Заедно с колагена и хиалуронана допринася за привлекателността и младостта на кожата.

Какво е хиалуронан?

Хиалуронанът (известен също като хиалуронова киселина) е естествено вещество в организма, и също както колагена и еластина е важна съставна част на съединителната тъкан, като придава на кожата свеж и привлекателен вид.

Какво представляват фибробластите?

Фибробластите са клетки, които се намират в съединителната тъкан и са отговорни главно за производството на колаген, но също така и на еластин и хиалуронан. С напредването на възрастта метаболизма на фибробластите се забавя, което означава, че съдържанието на колаген в кожата пада. Спада е средно по 1% годишно. Този процес се ускорява, особено по време на менопаузата. Тъй като колагенът е основен "пълнител" на съединителната тъкан, кожата губи своята стегнатост. Намалената клетъчна регенерация също води до загуба на влага и еластичност, което в крайна сметка води до образуването на бръчки. Специална светлина на лампите в колариума стимулира метаболизма на фибробластите и така засилва създаването на колаген, еластин и хиалуронан.

Верига соларни студия SolarPower
СОФИЯ
ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ


София, бул. Патриарх Евтимий 16

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ЦЕНТЪР


София, ул. Света София 8, до Pulse Fitness Downtown

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA MLADOST


София, ул. Околовръстен път 251а, във фитнес Pulse Fitness & Spa Mladost

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA BULGARIA


София, бул. България 132, във фитнес Pulse Fitness & Spa Bulgaria

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
БОРОВО


София, бул. България 60A

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТУДЕНТСКИ ГРАД


София, ул. 8-ми Декември 35, срещу бл. 22

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТРЕЛБИЩЕ


София, ул. Тулча 43

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
КРАСНА ПОЛЯНА


София, бул. Н. Мушанов, бл.31

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ДРУЖБА 1


София, Дружба 1, Пазара, павилион 60

тел: 0886 602 954
СОФИЯ
МЛАДОСТ 1


София, бул. Ал. Малинов 30, ТЦ Лилиан, ет. 2

тел: 0884 011 266
ПЛОВДИВ
КАМЕНИЦА 1


Пловдив, бул. Хр. Ботев 101

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
ТРАКИЯ


Пловдив, бул. Освобождение, бл. 203

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
PULSE FITNESS & SPA PLOVDIV


Пловдив, ул. Ц. Дюстабанов 63, във фитнес Pulse Fitness & Spa Plovdiv

тел: 0886 478 440


С П О Д Е Л И

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ