Позитивни ефекти от солариумите

Позитивни ефекти от солариумите

Защо да използваме солариум?

Солариумът предлага на нашето общество средство за поддържане на красотата, като ни помага нашата кожа да придобие красив тен. Но в днешно време солариумът е и нещо повече от средство за добиване и поддържане на тен. Ние се нуждаем от слънчевите лъчи били те естествени или изкуствени, защото те са абсолютно необходими за доброто ни здраве, нашите нерви, кожа, кръвта ни и формирането на нашата костна структура. За какво спомагат още солариумите?

 • Просто да се отпуснем, да релаксираме, да забравим за проблемите и да се презаредим с енергия.
 • За укрепване на имунната ни система
 • За предотвратяване на остеопорозата
 • Укрепване на сърцето и кръвообращението
 • За повече жизненост
 • За положително излъчване
 • Средство срещу зимна депресия
 • Да намалим риска от рак (рак на гърдата, дебелото черво, простатата)

Предотвратяване на остеопороза

Рискът от остеопороза започва да се увеличава след 40-годишна възраст. Милиони са хората по света, които страдат от тази болест, която прави костите им чупливи и причинява силна болка. Дори и много млади хора са засегнати от нея. Първи стъпки за предотвратяване на остеопорозата трябва да се вземат възможно най-рано.

С напредването на възрастта плътността на костите намалява, което увеличава риска от фрактури.

Това, от което костната структура се нуждае е:

 • Витамин Д и богата на калций диета
 • Редовно излагане на слънчева светлина за образуването на витамин Д3
 • Достатъчно физически упражнения

Костите се състоят предимно от калций. В нашите скелети, ние имаме общо около 1 килограм от него. Ето защо редовния прием на калций е важно за формирането на костите. Но усвояването на калция от костната тъкан става само с помощта на витамин Д3.

Обикновено, ние си набавяме калций и витамин Д от храната, която консумираме. Редовното излагане на слънчева светлина била тя естествена или изкуствена, помага на организма ни да формира допълнително витамин Д3. След като се консултират със своя лекар, на пациентите, страдащи от остеопороза се препоръчва излагане на УВ в разумни дози.

Сърдечносъдови заболявания, дължащи се на недостиг на витамин Д

За възрастните хора, силното сърце и доброто кръвообращение са едно от най-важните неща. Стреса и притесненията се отразяват не само на нервите, те също така повишават кръвното налягане и имат дългосрочен ефект на отслабване на сърцето, поради повишения адреналин в такива ситуации.

Учени от университета в Бон са открили, че липсата на витамин Д е една от най-важните причини за сърдечна недостатъчност. 54 пациенти със слабо сърце и 34 здрави лица са участвали в първото по рода си световно изследване в тази насока.

Учените определили концентрацията на витамин Д в кръвта на изпитваните лица и са установили, че стойностите на витамин Д са до 50% по-ниски при хората със сърдечна недостатъчност, отколкото при здравите лица. Нивото ANP (предсърден натриуретичен пептид) за тези пациенти е повече от два пъти по-високо. Сериозността на заболяването е пряко свързана със степента на липсата на витамин Д. "Това е силно доказателство за факта, че недостатъчния прием на витамин Д може да играе роля в развитието на хронични сърдечни заболявания", казва д-р Зитерман. В момента учените извършват допълнително проучване, при което те дават витамин Д на пациентите със слабо сърце, за да се провери дали по този начин състоянието им се подобрява.

Как да водим балансиран начин на живот и от какво се нуждаем, за да сме здрави:

 • Умерено излагане на слънчева светлина
 • Физически упражнения за поддържане на форма
 • Избягване на стреса
 • Намаляване на наднорменото тегло
 • Здравословно хранене
 • Умерена консумация на алкохол
 • Живот без цигари

Предотвратява ли слънчевата светлина рак на гърдата и простатата?

Някои учени предполагат, че един от всеки четири случая на рак на гърдата е причинена от липсата на слънчева светлина. Увеличеното образуване на витамин Д в резултат на излагане на слънце намалява този риск.

Анализът на първото епидемиологично проучване в световен мащаб на съответствието между ултравиолетовата светлина и рака на гърдата потвърждава хипотезата, че витамин Д може да намали риска от рак на гърдата.

Изследвания върху 5000 бели жени, проведени в Северно калифорнийския център за изследване на рака в Юниън Сити показа, че на север е по-голям процента на жените с рак на гърдата от колкото на юг. С увеличаване на нивото на слънчевото лъчение, този процент намалява.

Изследване, проведено от английски учени на 210 пациенти с рак на простатата и 155 пациенти с доброкачествена простатна хиперплазия показват, че редовните почивки в топли области, както и честите слънчеви бани намаляват риска от рак с 60%. Според научна статия в списание "The Lancet", феновете на слънчевите бани развиват много по-късно, ако изобщо развият злокачествен рак на простатата в сравнение с другите хора.

Ако нямаме възможност да излезем на слънце солариумите предлагат реална алтернатива на естествената слънчева светлина за стимулиране на производството на витамин Д. Въпреки това, важно е да се запомни , че облъчването, на което сме изложени в солариум е същото като това, което получаваме от слънцето.  Затова когато посещаваме соларно студио трябва да предприемем същите предпазни мерки, които бихме взели, ако сме на естествена слънчева светлина.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ