Видове соларна козметика

Видове соларна козметика

Повечето хора не харесват да са с бледа кожа и смятат, че изглежда много по-добре с тен. Същите тези хора се стичат през летните месеци по плажовете, за да добият красив бронзов тен. Ако нямаме възможност да отидем на плаж, ако сезона не го позволява или просто предпочитаме по-интимна и контролирана среда, соларните студия и солариумите представляват реална алтернатива на естествените слънчеви лъчи.

За да оптимизираме резултата от нашите соларни сесии е много важно да използваме соларна козметика. Соларната козметика предпазва кожата като в същото време ускорява образуването на тен.

Има различни видове козметика за солариум. Някои соларни лосиони са ускорители за тен. Други съдържат бронзанти. Някои соларни лосиони съдържат специални съставки, които имат охлаждащ, а други съдържат съставки със загряващ ефект върху кожата. Общото обаче при всички соларни лосиони е, че са разработени специално за употребата на солариум и в повечето случаи не съдържат слънцезащитен фактор. Какви видове козметика за солариум има?

Соларна козметика със загряващ ефект

Съдържа активни съставки, които активизират кръвообращението и отварят порите. Този процес подобрява и ускорява придобиването на тен. Когато използвате тези соларни продукти ще почувствате леко загряване на кожата си. Ако желаете можете първоначално да тествате тези соларни лосиони само върху част от тялото си, защото те могат да причинят реакции при хора с деликатна или силно чувствителна кожа.

Соларна козметика с бронзант

Трябва да се прави разлика между соларна козметика съдържаща бронзант и автобронзантите. Автобронзантите съдържат активната съставка DHA (дихидроксиацетон). Това е химично вещество, което реагира по химически път с най-горния пласт на кожата (предизвиква окисляване в повърхностния слой на епидермиса) и по този начин се постига тен. Когато използваме автобронзанти трябва да се има предвид, че независимо че постигаме по-тъмен тен, ние нямаме защита от слънчевите лъчи. DHA осигурява защита равна на фактор от 2 до 4, което е крайно недостатъчно.

Соларна козметика с бронзант също съдържа DHA, но в много по-малки количества. Хубавото при използването на този вид козметика за солариум е, че се постига тен почти веднага след соларната процедура и продължаваме да потъмняваме часове след това. Когато използвате соларна козметика с бронзант е добре да изчакате няколко часа след соларната процедура преди да вземете душ, но се препоръчва да измиете ръцете си веднага, за да се избегне промяна в цвета им. Кожата на ръцете реагира различно на бронзанта, в сравнение с останалата част от тялото ви, и понякога могат да станат на петна, ако не се измият веднага след сеанса в солариума.

Ускорители за тен

Ускорителите за тен са добър вариант за тези, които не са ходили скоро на солариум или са ходили сравнително рядко. Този вид козметика за солариум подпомага постигането на базов тен и обикновено не съдържа бронзанти. Тези лосиони съдържат голямо количество овлажнители, които позволяват на кожата да потъмнява по-бързо и да запазва придобития тен по-дълго време. Веднъж след като изградите добър базов тен след това може да опитате соларна козметика с бронзант или такава със загряващ ефект, за да постигнете още по-добър резултат.

Соларната козметика не трябва да се използва за защита от слънцето. Соларните лосиони не съдържа слънцезащитен фактор, и са разработени специално за употребата на солариум. Те взаимодействат с ултравиолетови лъчи, произвеждани от солариум, а не с тези произведени от слънцето.

Верига соларни студия SolarPower
СОФИЯ
ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ


София, бул. Патриарх Евтимий 16

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ЦЕНТЪР


София, ул. Света София 8, до Pulse Fitness Downtown

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA MLADOST


София, ул. Околовръстен път 251а, във фитнес Pulse Fitness & Spa Mladost

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA BULGARIA


София, бул. България 132, във фитнес Pulse Fitness & Spa Bulgaria

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
БОРОВО


София, бул. България 60A

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТУДЕНТСКИ ГРАД


София, ул. 8-ми Декември 35, срещу бл. 22

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТРЕЛБИЩЕ


София, ул. Тулча 43

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
КРАСНА ПОЛЯНА


София, бул. Н. Мушанов, бл.31

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ДРУЖБА 1


София, Дружба 1, Пазара, павилион 60

тел: 0886 602 954
СОФИЯ
МЛАДОСТ 1


София, бул. Ал. Малинов 30, ТЦ Лилиан, ет. 2

тел: 0884 011 266
ПЛОВДИВ
КАМЕНИЦА 1


Пловдив, бул. Хр. Ботев 101

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
ТРАКИЯ


Пловдив, бул. Освобождение, бл. 203

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
PULSE FITNESS & SPA PLOVDIV


Пловдив, ул. Ц. Дюстабанов 63, във фитнес Pulse Fitness & Spa Plovdiv

тел: 0886 478 440


С П О Д Е Л И

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ