Вертикален или хоризонтален солариум? – Част 2

Вертикален или хоризонтален солариум? – Част 2

В първата част на тази публикация разгледахме предимствата на вертикалните солариуми пред хоризонталните. А има ли някакви предимства традиционния хоризонтален солариум пред вертикалния солариум? Много хора, които редовно ходят на соларно студио ще Ви кажат, че отговорът е “да”. Нека разберем какви са техните основания.

Предимства на хоризонталните солариуми

Много хора обичат да релаксират по време на соларната сесия в хоризонтален солариум. Някой даже се отпускат в лека дрямка. Докато при вертикалните солариуми стоим изправени и така можем да се уморим. Също така може да Ви бъде доста скучно да стоите прави през цялото време на соларната процедура. Но дали желаете да лежите или да стоите прави – всичко това е въпрос на лични предпочитания.

Важно нещо при солариумите е разположението на лампите. Соларните лампи са пълни с живачни пари. При вертикалните солариуми тези пари се издигат в горната част на лампата и поради тази причина в долната част се получава малко по-ниско излъчване. В допълнение с по-трудното оросяване на краката всичко това води до по-трудно добиване на тен в тази област. При хоризонталните солариуми този проблем не съществува.

Обикновено хоризонталните солариуми имат допълнителни лампи за лицето, каквито няма при вертикалните солариуми. Това са лампи с високо налягане, за разлика от останалите лампи, които са с ниско налягане. При повечето модели солариуми имаме възможност по време на соларните сесии да регулираме мощността на лицевите лампи или ако желаем да ги изключим изцяло. Благодарение на лицевите лампи вградени в хоризонталните солариуми можем да добием оптимален тен на лицето, докато при вертикалните солариуми няма такива лампи.

Някой може да достигне до извода, че след като вертикалните солариуми са оборудвани с по-силни лампи то те са по-опасни. Това не е така. Да ние сме изложени на по-силни УВА и УВБ лъчи, но за по кратко време. Така че от гледна точка на безопасност положението е едно и също и при двата вида солариуми – хоризонтални и вертикални.

Използването на вертикален или хоризонтален солариум е въпрос на лично предпочитание. Не може да се каже, че единият вид солариум е по-добър от другия. Всеки солариум си има своите предимства и затова при посещение в соларно студио, всеки човек индивидуално избира кой от двата вида да използва в зависимост от това кой му допада повече. И все пак за постигане на максимално равномерен тен е препоръчително редуване на вертикален и хоризонтален солариум.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ