Вертикален или хоризонтален солариум? - Част 1

Вертикален или хоризонтален солариум? - Част 1

Какво Ви идва на ум, когато се говори за солариум? Вероятно традиционната форма на хоризонталния солариум, в койтото лягаме, за да добием тен. Или може би другия вид солариум - вертикалния солариум. Както подсказва името на този вид солариум ние стоим прави в него вместо да лежим докато добиваме тен. Вертикален или хоризонтален солариум? В тази публикация ще разгледаме основните плюсове и минуси на тези два вида солариуми и ще се опитаме да Ви помогнем да направите своя информиран избор.

Предимства на вертикалните солариуми

В този вид солариуми стоим изправени по време на соларната процедура. Това е перфектно за хора, които не обичат да лежат докато добиват тен. Във вертикалния солариум също така имаме повече свободно пространство. В него можем да се движим по-свободно като например можем да си вдигнем ръцете. Това води до по-равномерен тен.

Друго нещо, което спомага за получаване на по-равномерен тен при вертикалните солариуми е, че няма части от нашето тяло, които да притискаме. Различно е при различните хора, но някои хора придобиват по-малко тен в тези части на тялото, които докосват акрилната плоскост при лежане в хоризонтален солариум. Когато сме във вертикален солариум няма точки на притискане и този проблем е елиминиран.

Обикновено вертикалните солариуми са оборудвани с по-мощни лампи от хоризонталните. Това води до по-бързо добиване на тен при една и съща продължителност на соларната процедура. В резултат на това соларните сесии във вертикалния солариум са по-кратки, което Ви спестява и време и пари. Все пак имайте предвид, че това важи само при най-мощните модели, тъй като по време на соларната процедура във вертикален солариум тялото ни е на по-голямо разстояние от лампите и от там интензитета на лъчение отслабва. При хоризонталния солариум нашето тяло се намира по-близко до лампите в сравнение с тогава, когато използваме вертикален солариум. По тази причина в хоризонтален солариум ще добием за същото време тен както във вертикален солариум, ако разликата в мощността не е голяма.

За много хора хигиената е основната причина да предпочитат вертикалните солариуми. В тях единствената част от нашето тяло, която докосва област от солариума, която някой друг е докосвал преди нас са краката и ръцете ни. Това не е така, когато използваме хоризонтален солариум, когато цялото ни тяло е в директен контакт с акрилното легло, на което много хора преди нас са лежали. По тази причина хората гледат на вертикалните солариуми като много по-хигиенични. В действителност това не е точно така. Соларните студия работят с професионални соларни апарати които са оборудвани с мощни лампи и ултравиолетовата светлина която те излъчват унищожава повечето бактерии. Също така всяко сериозно соларно студио почиства и дезинфекцира солариумите след всеки свой клиент. Въпреки това, ако се чувствате по–добре, когато не трябва да лежите на една повърхност, на която и други хора са лежали, то тогава вертикалните солариуми Ви дават още едно предимство.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ