Вертикален солариум

Вертикален солариум

Най-известния и традиционен метод за добиване на тен е чрез хоризонтален солариум, в който лежим по време на соларната процедура. Обаче през последните няколко години все по-популярни започват да стават вертикалните солариуми и вече почти всяко соларно студио предлага на своите клиенти възможност за добиване на тен с помощта на вертикален солариум. Вертикалния солариум е оформен като капсула и ние влизаме в него и стоим в изправено положение по време соларната сесия. Обикновено вертикалния солариум има вентилатор в горната си част, който ни охлажда по време на соларната процедура. Някой хора предпочитат вертикалните солариуми, защото се чувстват по-комфортно стоейки в изправено положение, като в същото време по този начин получаван добър и равномерен тен навсякъде.

Вертикалните солариуми обикновено имат по-силни соларни лампи от хоризонталните. Лампите на традиционните хоризонтални солариуми са с мощност, която варира от 100W до 160W в зависимост от оборудването на солариума. Докато при вертикалните солариуми мощността на лампите варира от 160W до 230W. Все пак трябва да се има предвид, че по време на соларната процедура във вертикален солариум тялото ни е на по-голямо разстояние от лампите и от там интензитета на лъчение отслабва. При хоризонталния солариум нашето тяло се намира по-близко до лампите в сравнение с тогава, когато използваме вертикален солариум.

Вертикалните солариуми обикновено имат дръжки висящи от тавана. Препоръчително е да се държим за тях по време на соларната процедура. По този начин, когато сме с вдигнати ръце ултравиолетовите лъчи ще достигнат до всяка точка на тялото ни и ние ще добием равномерен тен. Ако пуснем ръцете си надолу, част от тялото ни ще бъде блокирано от ръцете ни и там ще се получи по-малко излагане на УВ светлина и съответно по-неравномерен тен.

Когато използваме вертикален солариум трябва да застанем в средата на капсулата и да не се допираме до страните на солариума. В противен случай ще променим интензитета на УВ излагане на различните части от тялото ни и няма да добием равномерен тен.

Някой хора смятат, че ще получат най-добри резултати с помощта на вертикалните солариуми, ако ги използват ежедневно. Въпреки това, вие ще получите много по-добър тен, ако изчакате 48 часа между сесиите. Препоръчителната максимална продължителност на една соларна сесия във вертикален солариум е не повече от 20 минути.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ