Солариумите – за и против

Солариумите – за и против

Солариумите са в употреба в продължение на много години. Много години продължава и полемиката - за и против солариумите. Има много плюсове и минуси за използване на солариумите, и потребителите трябва да се въоръжат с фактите, преди да вземат решение дали и колко често да ги използват.

Вземането на информирано решение може да бъде трудно, защото много често информацията, която намираме по отношение на солариумите е противоречива. Разбира се в много случай, това зависи от това кой публикува тази информация. Производителите на солариуми изтъкват техните плюсове и предимства, а други техните минуси.

Солариумът предлага на нашето общество средство за поддържане на красотата, като ни помага нашата кожа да придобие красив тен. Попитайте всеки, който някога е отишъл до басейна с бледо бяла кожа как се е чувствал. Солариумите също така предлагат бърз и удобен начин за придобиване на тен. Можете да получите дълбок златист тен, като загубите само 10 или 15 минути от обедната си почивка в близкото соларно студио. Можете да го правите и вечер, ако това съответства по-добре на Вашия график, така че не е нужно да се притеснявате дали ще имате свободно време преди да е залязло слънцето.

За някои хора, отделеното време за оформяне на тен спомага за повишаване на самочувствието. То също им дава възможност да се отпуснат и релаксират от забързаното ежедневие. Това е време, в което се фокусираме и угаждаме на себе си вместо да се грижим за някой друг. Солариумите също така спомагат на организма да произвежда повече витамин Д, който пък от своя страна помага да запазим костите, зъбите и ставите си здрави.

В действителност, много проучвания показват, че настроението на хората значително се подобрява, когато използват солариум. Това ги кара да се чувствате много по-добре. Това също може да ги мотивира да правя други неща, за да изглеждат добре, включително да се хранят балансирано и да извършват физически упражнения по-често.

Солариумите са по-безопасната алтернатива на вредните лъчи на слънцето. Това е така, защото с помощта на солариумите можете да получите по-бърз тен, и така прекарвате по-малко време изложени на ултравиолетови лъчи, отколкото, ако стоите на пряка слънчева светлина. Също така някои изследвания показват, че използването на солариум може да помогне на организма да създаде меланин, който от своя страна предпазва кожата от изгаряне, когато сме изложени на ултравиолетовите лъчи на директната слънчева светлина.

Все пак, изследванията показват, че прекомерното използване на солариум може да има отрицателни ефекти върху зрението ни и нашето здраве. Солариумът може да доведе до повреди на ретината или роговицата. УВ нивата в солариума са много по-силни, отколкото на пряка слънчева светлина. Затова използването на защитни очила по време на соларните процедури е задължително.

Както при прекомерното излагане на слънчева светлина така и при прекомерното използване на солариум кожата се състарява по бързо. Както слънцето така и ултравиолетовите лъчи от солариумите могат да доведат до различни видове рак на кожата.

Важно е да се съберат всички факти за солариумите, както плюсовете така и минусите, за да можете да вземете информирано решение за това дали и колко често да ги използвате.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ