Солариумите – за и против

Солариумите – за и против

Солариумите са в употреба в продължение на много години. Много години продължава и полемиката - за и против солариумите. Има много плюсове и минуси за използване на солариумите, и потребителите трябва да се въоръжат с фактите, преди да вземат решение дали и колко често да ги използват.

Вземането на информирано решение може да бъде трудно, защото много често информацията, която намираме по отношение на солариумите е противоречива. Разбира се в много случай, това зависи от това кой публикува тази информация. Производителите на солариуми изтъкват техните плюсове и предимства, а други техните минуси.

Солариумът предлага на нашето общество средство за поддържане на красотата, като ни помага нашата кожа да придобие красив тен. Попитайте всеки, който някога е отишъл до басейна с бледо бяла кожа как се е чувствал. Солариумите също така предлагат бърз и удобен начин за придобиване на тен. Можете да получите дълбок златист тен, като загубите само 10 или 15 минути от обедната си почивка в близкото соларно студио. Можете да го правите и вечер, ако това съответства по-добре на Вашия график, така че не е нужно да се притеснявате дали ще имате свободно време преди да е залязло слънцето.

За някои хора, отделеното време за оформяне на тен спомага за повишаване на самочувствието. То също им дава възможност да се отпуснат и релаксират от забързаното ежедневие. Това е време, в което се фокусираме и угаждаме на себе си вместо да се грижим за някой друг. Солариумите също така спомагат на организма да произвежда повече витамин Д, който пък от своя страна помага да запазим костите, зъбите и ставите си здрави.

В действителност, много проучвания показват, че настроението на хората значително се подобрява, когато използват солариум. Това ги кара да се чувствате много по-добре. Това също може да ги мотивира да правя други неща, за да изглеждат добре, включително да се хранят балансирано и да извършват физически упражнения по-често.

Солариумите са по-безопасната алтернатива на вредните лъчи на слънцето. Това е така, защото с помощта на солариумите можете да получите по-бърз тен, и така прекарвате по-малко време изложени на ултравиолетови лъчи, отколкото, ако стоите на пряка слънчева светлина. Също така някои изследвания показват, че използването на солариум може да помогне на организма да създаде меланин, който от своя страна предпазва кожата от изгаряне, когато сме изложени на ултравиолетовите лъчи на директната слънчева светлина.

Все пак, изследванията показват, че прекомерното използване на солариум може да има отрицателни ефекти върху зрението ни и нашето здраве. Солариумът може да доведе до повреди на ретината или роговицата. УВ нивата в солариума са много по-силни, отколкото на пряка слънчева светлина. Затова използването на защитни очила по време на соларните процедури е задължително.

Както при прекомерното излагане на слънчева светлина така и при прекомерното използване на солариум кожата се състарява по бързо. Както слънцето така и ултравиолетовите лъчи от солариумите могат да доведат до различни видове рак на кожата.

Важно е да се съберат всички факти за солариумите, както плюсовете така и минусите, за да можете да вземете информирано решение за това дали и колко често да ги използвате.

Верига соларни студия SolarPower
СОФИЯ
ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ


София, бул. Патриарх Евтимий 16

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ЦЕНТЪР


София, ул. Света София 8, до Pulse Fitness Downtown

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA MLADOST


София, ул. Околовръстен път 251а, във фитнес Pulse Fitness & Spa Mladost

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
PULSE FITNESS & SPA BULGARIA


София, бул. България 132, във фитнес Pulse Fitness & Spa Bulgaria

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
БОРОВО


София, бул. България 60A

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТУДЕНТСКИ ГРАД


София, ул. 8-ми Декември 35, срещу бл. 22

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
СТРЕЛБИЩЕ


София, ул. Тулча 43

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
КРАСНА ПОЛЯНА


София, бул. Н. Мушанов, бл.31

тел: 0895 020 866
СОФИЯ
ДРУЖБА 1


София, Дружба 1, Пазара, павилион 60

тел: 0886 602 954
СОФИЯ
МЛАДОСТ 1


София, бул. Ал. Малинов 30, ТЦ Лилиан, ет. 2

тел: 0884 011 266
ПЛОВДИВ
КАМЕНИЦА 1


Пловдив, бул. Хр. Ботев 101

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
ТРАКИЯ


Пловдив, бул. Освобождение, бл. 203

тел: 0897 560 836
ПЛОВДИВ
PULSE FITNESS & SPA PLOVDIV


Пловдив, ул. Ц. Дюстабанов 63, във фитнес Pulse Fitness & Spa Plovdiv

тел: 0886 478 440


С П О Д Е Л И

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ