Солариум, слънце, витамин Д – Част 2

Солариум, слънце, витамин Д – Част 2

Ако не ни достига витамин Д ставаме раздразнителни, зъбите ни се рушат, болят ни ставите.

Слънчевата светлина е най-ефективният начин за организма да произвежда витамин Д. Витамин Д се изработва по естествен начин само под слънчевите лъчи. Въпреки че трябва да бъдем внимателни, умерено излагане на ултравиолетови лъчи е абсолютно необходимо за доброто здраве. Независими научни изследвания показват, че без значение дали живеем на слънчев или не толкова слънчев климат, излагането на слънце и солариум, и свързаното с това последващо увеличаване производството на витамин Д спомага за намаляване на риска от множество фатални заболявания: включително на дебелото черво,  гърдата, простатата и рак на яйчниците, болести на сърцето, високо кръвно налягане, диабет тип 1, множествена склероза и депресия.

Ключът към ефективното увеличение на витамин Д е чрез придобиване на тен в умерени количества. Изследванията показват, че 5 минути излагане на УВ на ден е по-добре за нивата на витамин Д от 15 минути на всеки три дни.

При жените има по-често недостиг на витамин Д , отколкото при мъжете. Смята се, че това се дължи на структурата на женското тяло и неговия химически строеж.

По ирония на съдбата, докато хората със светла кожа се нуждаят от повече време , за да добият златист тен, то тези с по-тъмна кожа се нуждаят от повече витамин Д. Много хора не осъзнават тази информация. Те имат погрешно схващане, че тяхното ниво на тен е индикатор на количеството на витамин Д, което те са придобили. Няма никаква връзка.

Възрастните също като младите се нуждаят от излагане на ултравиолетови лъчи. Способността да се произвежда витамин Д намалява четири пъти от двадесет до седемдесет годишна възраст. Възрастните хора са особено възприемчиви към песимистичните предупреждения за прекомерното излагане на УВ лъчение и често са склонни въобще да не се показват на слънце точно тогава, когато се нуждаят най-много от него. Тъй като витамин Д е пряко свързан със здравето на костите, тази възрастова група трябва да бъде по-загрижени за възможни фрактури на костите, поради недостига на витамин Д, отколкото риска от получаване на бръчки.

Ако не разполагаме с възможност да излезем на слънце или предпочитаме по-интимна и контролирана среда, солариумите представляват реална алтернатива на естествената слънчева светлина за стимулиране на производството на витамин Д. Въпреки това, важно е да се запомни , че облъчването, на което сме изложени в солариум е същото като това, което получаваме от слънцето.  Това означава, че когато посещаваме соларно студио трябва да предприемем същите предпазни мерки, които бихме взели, ако сме на естествена слънчева светлина.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ