Солариум, слънце, витамин Д – Част 1

Солариум, слънце, витамин Д – Част 1

Витамин Д е от съществено значение за доброто здраве. Медицински проучвания по целия свят са доказали предимствата на витамин Д във връзка с:

• Здравето на клетките: включително рак на гърдата, дебелото черво и простатата
• Здравето на костите: включително остеопороза, фрактури на таза и остеомалация
• Високо кръвно налягане, хипертония и сърдечни заболявания
• Психично здраве: включително депресия и общо настроение
• Авто-имунни заболявания: включително множествена склероза, диабет тип 1 и ревматоиден артрит
• Кожни заболявания: включително псориазис
• Затлъстяване

Налице са множество научни изследвания,  които показват,  че добиването на тен от слънце и солариум позволява на тялото по естествен начин да произвежда повече витамин Д от нормалното. Това е добра новина, защото по-голямата част от хората не се хранят балансирано, за да си набавят достатъчно витамин Д. Дори и приема на калциеви добавки, в повечето случаи не е достатъчен за осигуряване на здравословно ниво на витамин Д. Това е много добра новина и за хората, които имат непоносимост към лактозата. Те често се стремят да намерят начин да получат достатъчно витамин Д и ултравиолетовите лъчи от слънцето и солариума им предоставят един достъпен и приятен такъв.

Съдържащите витамин Д добавки, макар и да предоставят същите ползи, ако се приемат в прекалено големи количества, мога да предизвикат витамин Д токсичност, докато при излагане на слънчева светлина и при посещение в соларно студио това не може до се получи. Придобития чрез ултравиолетови лъчи витамин Д се съхранява в тялото и се използва, когато имаме нужда. Например през зимата слънчевите лъчи са рядкост. Техният интензитет е нисък и витамин Д, който се синтезира от кожата под влияние на ултравиолетови лъчи е в недостиг. Това се отразява като цяло върху нашето здраве. Въпреки това, умереното излагане на солариум и слънце през летните месеци, води до натрупване на витамин Д, който се съхранява в тялото и който може да бъде освободен през зимата. По този начин ние използваме натрупания през лятото витамин Д и през зимата.

Макар да изглежда, че придобиването на тен е добър начин да се осигури, достатъчно витамин Д, все още има дебати за неблагоприятните последици от излагане на слънце и солариум. Затова всеки човек трябва да се запознае с фактите и след това да вземе информирано решение за това, кой е правилният избор за него лично.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ