Лампи за солариум и UV светлина

Лампи за солариум и UV светлина

Четирите основни елемента, на които ние разчитаме за нашия живот и здраве са въздухът, водата, земята и слънчева светлина. Ако някой от тези елементи липсва, ние просто не бихме съществували! Не може да има живот без слънце, но живот с прекалено много слънце също не е полезно.         

Ултравиолетовите лъчи - UVC, UVB и UVA - се излъчват от слънцето. UVC лъчите, най-опасните за човешкия организъм, се филтрират от горните слоеве на атмосферата, но някои UVB (които могат да причинят слънчево изгаряне и увреждане на очите) и UVA, достигат повърхността на Земята.

Интензитетът им зависи от ъгъла на слънцето - т.е. географското положение, сезона и времето на деня. UV-нивата могат да се увеличат с до 50% между 11:00 и 13:00 часа!

UV лъчението е невидимо. Хората на открито са изложени на различни нива на UV и те често не долавят UV интензитета. За съжаление, признаците на слънчево изгаряне често се появяват твърде късно. Едно изследване показва, че почиващите на плажа са изложени на пряка слънчева светлина три и половина часа средно на ден. 

Лампите за солариум симулират слънцето и излъчват UVA и UVB, но те отиват още една крачка напред, като контролират UV баланса, за да се минимизира риска от изгаряне и максимизира добиването на тен. Както знаем - никой не контролира слънцето! Усъвършенстването на технологията на лампите за солариум е непрекъснат процес и обект на научноизследователски и развойни програми. Целта е технологията на лампите за солариум да отговаря на най-новите факти за ефекта на UV.

За собствениците на салони предлагаме нови солариуми и солариуми втора употреба. Извършваме ремонт и предоставяме резервни части и консумативи за солариуми. Богат избор на соларна козметика.
WebDesignBG

  СОЛАРНИ СТУДИЯСОЛАРИУМИЗА НАСМАГАЗИН / СЕРВИЗПОЛЕЗНОКОНТАКТИ